Cecilia Hansson

Panelsamtal på Fyren 4 december: ”Att skriva historien medan den pågår.”

Fyren 4 december – Att skriva historien medan den pågår

När Ellen Engelstad, Kajsa Ekis Ekman och Annette Rosengren gästar Fyren lyfter vi blicken utanför Sveriges gränser. Det blir ett samtal om att skriva i och om krisens Europa – om vad krisen betytt för människorna, men också för kulturen och litteraturen i de drabbade länderna.

Vilka särskilda utmaningar ställs en författare som försöker teckna en bild av ett pågående historiskt skeende inför? Hur skiljer sig det dokumentära skrivandet från det skönlitterära? Går det alls att dra en skarp gräns mellan fack- och skönlitteratur? 


Ellen Engelstad är kultur- och vetenskapsredaktör på Manifest Tidsskrift (Norge). Hon är litteraturvetare och jobbar med en bok om unga människor i Sydeuropa efter finanskrisen.

Kajsa Ekis Ekman är journalist, författare och kulturdebattör. Hennes senaste bok är Skulden: eurokrisen sedd från Aten (2013).

Annette Rosengren är etnolog och författare med deltagande observation som arbetsmetod. Tidigare i år utkom hennes bok Springa på vatten: Transit Grekland: om flyktingar och immigranter i EUs utkant

Samtalsledare: Cecilia Hansson
Alla intresserade är varmt välkomna!

Tid: 19.00-21.00

Plats: Författarnas hus, Drottninggatan 88 B i Stockholm.

På Fyren på Sveriges Författarförbund anordnas panelsamtal kring litterära teman. Fyren drivs av författarna/översättarna Gunnar Ardelius, Naima Chahboun, Cecilia Hansson och Sanne Näsling.

SHARE :

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.