Cecilia Hansson
Lyssna på mina ”Tankar för dagen” som sänds i juli, i Sveriges Radio P1

Nordisk litteraraturscen på Söderbokhandeln, i samtal med Cecilie Lind och Mona Høvring

Svenska PEN och Fängslade författares dag, i samarbete med Kulturhuset 15 november

Scenkonstbiennalen på Dramaten, i samtal med Erik Gavelin – om Centraleuropa

Vitterhetsakademien på Stockholms bokhelg

Lördag 13 maj, 14.00–14.20 Peter Gillgren och Cecilia Hansson: ”Konsthistorikern Felix Horb och den osannolika arkitekturen”

Ett samtal om centraleuropeisk konst och vetenskap utifrån konsthistorikern Felix Horbs verksamhet under 1900-talets första hälft, från avantgardkretsarna kring Franz Kafka i Prag till den akademiska experimentverkstaden i Wien kring första världskriget och de sista åren som flykting i folkhemmets Stockholm. Peter Gillgren är professor i konstvetenskap och har skrivit biografin Felix Horb. Konsthistoriska prövningar. Cecilia Hansson är författare till en rad kritikerrosade böcker. Hennes senaste är Hopplöst, men inte allvarligt – konst och politik i Centraleuropa och romanerna Au pair och Snö och potatis. Peter Gillgren är professor i konstvetenskap och har skrivit biografin Felix Horb. Konsthistoriska prövningar, utgiven i samarbete med Bokförlaget Langenskiöld.

Dikterna från String Figures i en bok – Wot da Future. Maria Seisenbacher, Daniel Gustafsson & Cecilia Hansson

Litteraturmässan på Kulturhuset i Stockholm, om översättning. Med mig på scenen: Patricia Cukrowska (översättare från polska och grundare av förlaget Prosak) och Joachim Forsgren (översättare från franska)

Moderar samtal om översättaren som kulturförmedlare på Stockholms litteraturmässa

Svenska PEN på Bonniers konsthall, om Centraleuropa. Zsófia Ban, Natascha Strobl, Peter Karlsson & Cecilia Hansson.