Cecilia Hansson

Litterära innovatörer på Fyren 9 december

Streamad poesi, böcker med kritikers kommentarer i marginalen och noveller som dimper ner i brevlådan – Fyren bjuder in tre innovatörer som på olika sätt har bidragit till att utmana våra föreställningar om hur litteratur kan läsas och distribueras. Varifrån fick de idéerna till sina nyskapande projekt? Hur vill de förnya vårt förhållande till texten? Och vilka möjligheter ser de i det kulturklimat som av många andra beskrivs som utsiktslöst?

Gäster: Lisa Irenius (kulturchef på Upsala Nya Tidning och vinnare av Stora Journalistpriset 2013, i kategorin ”Årets förnyare”), Jens Klitgaard (skribent och grundare av rörelsen Brevnoveller) och Magnus William-Olsson (poet, översättare och initiativtagare till ”Podpoesi” och Bokbazaren på Stockholms stadsbibliotek). Samtalsledare: Naima Chahboun & Cecilia Hansson

Fyren är ett samtalsforum som drivs av författarna/översättarna Gunnar Ardelius, Naima Chahboun, Cecilia Hansson och Sanne Näsling. Samtalskvällarna i Fyrens regi äger rum i Författarförbundets lokaler på Drottninggatan 88 B.

 

SHARE :

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.