Cecilia Hansson

Sebaldsällskapet grundades i Stockholm 2018-11-13

Sebaldsällskapet grundades i Stockholm 2018-11-13

Den tyskspråkige författaren W.G. Sebald (1944–2001) var fram till sin död ständigt omnämnd som tänkbar kandidat till Nobelpriset i litteratur. Med böcker som Austerlitz, Utvandrade, Saturnus ringar och Svindel. Känslor utvecklade han en helt egen prosastil som inspirerat och influerat många författare efter honom. I en krönika i Times Literary Supplement år 2000 funderade Susan Sontag över huruvida litterär storhet fortfarande är möjlig. Hon besvarade sin retoriska fråga med en hänvisning till W.G. Sebalds författarskap.

Den 13 november bildades Sebaldsällskapet i Stockholm. Sällskapets ändamål är att främja och sprida kännedom om en av vår tids viktigaste författare. Verksamheten kommer att främst ägna sig åt seminarier, symposier, möten och föredrag kring W.G. Sebalds författarskap. Sällskapet ämnar även att publicera skriften Sebaldiana.

Författaren Astrid Seeberger valdes enhälligt till Sebaldsällskapets ordförande. Journalisten Mats Almegård utsågs till sekreterare, förläggaren Svante Weyler till kassör. Översättaren Ludvig Berggren, litteraturkritikern Madeleine Gustafsson, poeten Cecilia Hansson och författaren Agneta Pleijel utsågs till styrelseledamöter.
Bara två dygn gammalt har Sebaldsällskapet redan drygt ett fyrtiotal medlemmar.
Alla som är intresserade av W.G. Sebalds författarskap är välkomna som medlemmar.

SHARE :

(2) comments

Caroline Wallenberg
1 år ago · Svara

Hej,
Hur anmäler jag mig till sällskapet?
Sebald-beundraren
Caroline Wallenberg

  admin
  1 år ago · Svara

  Hej, Caroline, vad roligt att du vill blir medlem! Välkommen!
  För att bi medlem betalar man in årsavgiften på 250 kronor till bankgironumret 5349-0678.
  Glöm inte att ange ditt namn och e-mailadress på inbetalningen så att vi kan hålla dig underrättad om kommande evenemang.
  Vi ses! Cecilia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.