Cecilia Hansson

Läsning pågår/subventionerade författarbesök i gymnasieskolan

Läsning Pågår för Stockholms stads gymnasie- och gymnasiesärskolor fortsätter 2019, och författarbesöken kan bokas under båda terminerna. Besöken är subventionerade av kulturförvaltningen, och författarna i Läsning Pågår är medlemmar i Författarcentrum.” Det innebär att din klass får möta en etablerad författare under en lektion

  • Anmälningsavgiften är endast 1050 kr/lektion (arvodet för en lektion är i vanliga fall 4000 kr/klass).
  • Författaren besöker en klass i taget, i klassrummet, en lektion per klass.
  • Gäller alla kommunala, fri- och särgymnasieskolor i Stockholms stad.
  • Antalet besök är begränsade av budgeten, så först till kvarn.

Medverkande författare
Författarna som deltar i projektet har alla skrivit böcker som lämpar sig för gymnasiet. Syftet är att dessa möten med författarna, som berättar om skrivande och läsning, ska väcka elevernas läslust, stimulera den språkliga kreativiteten och inspirera dem till att skriva egna texter.

Min senaste bok, romanen Au pair, kretsar kring förhållandet mellan misslyckande, längtan och kreativitet, om att bli sig själv och att bli konstnär. Under mina författarbesök talar jag om skrivandets kraft, och min väg mot att bli författare. Om intresse finns gör jag även skrivövningar med eleverna.

Om Cecilia Hansson
Jag har mångårig erfarenhet från flera sorters textarbete; är poet med fyra diktsamlingar bakom mig, prosaförfattare och skribent i SvD. Dessutom har jag skrivit intervjuboken Hopplöst, men inte allvarligt. Konst och politik i Centraleuropa. Boken handlar om överlevnad, motstånd, censur och frihet i en region som är politiskt högaktuell och av stor vikt för hela världens utveckling.

Jag arbetar även som handledare på Skrivarakademin i Stockholm, och är därför van att möta skrivande människor i alla åldrar och med varierande erfarenhet av att skriva. Och det är med stor respekt och nyfikenhet som jag närmar mig andras skrivande.

Anmälan
Anmälningsblankett finns här:
AnmälanLäsningPågårGymnasiet2019 (word)
AnmälanLäsningPågårGymnasiet2019 (pdf)

Utbildningsförvaltningen och Kulturförvaltningen (Medioteket) i samarbete med Författarcentrum Öst erbjuder Läsning Pågår i Stockholms stads alla gymnasium och särgymnasium.

SHARE :

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.